Jadłospis

DATAŚNIADANIEII ŚNIADANIEOBIAD II DANIE OBIAD-ZUPA
05.06.2024 Środa Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja. Produkt zawiera gluten), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), jajko, pomidor, ogórek kiszony, papryka, szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria), herbata owocowa (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, aromat) BananSznycelek drobiowo – wieprzowy, młode ziemniaki (szynka wieprzowa, filet z kurczaka, ziemniaki, jajka, cebula, czosnek, olej rzepakowy), zielona sałata na jogurcie (zielona sałata, jogurt naturalny mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), woda z cytrynąKrem brokułowy z grzankami (brokuł, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, natka pietruszki, sól, pieprz ziołowy, jogurt naturalny mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych)
K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13K-95 B-1T-0,3 W-12,5 BŁ-1,7K-395 B-16,69 T-18,28 W-43,67 BŁ-5,78 , 72 W -5 2, 7 5 BŁ -6,8 5K K-179 B-3,6 T-2,87 W-41,01 BŁ-6,2
06.06.2024 Czwartek Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), szynka drobiowa (filet z indyka 96%, woda, sól, cukier, przyprawy naturalne, substancja konserwująca: azotyn sodu), pomidor, ogórek kiszony, pomidor koktajlowy, zielona sałata, papryka, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata z cytrynąBudyń czekoladowy (kakao, jajko, skrobia ziemniaczana, banan)Makaron z kurczakiem i szpinakiem (mąka makaronowa razowa, mięso drobiowe, szpinak, czosnek, ser biały, mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), kompot owocowy (jabłko, gruszka, rabarbar, truskawka)Zupa ogórkowa (ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, seler, natka pietruszki, jogurt naturalny mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych, udko, przyprawy), jabłko
K-337 B-16,2 T-13,02 W -43 BŁ-3,56K-130 B-3,7 T-5,3 W-16,3 BŁ-0,2K-334 B-16,73 T-5,55 W-53,68 BŁ-6,49 K-220 B-5,09 T-2,87 W-48 BŁ-5,6
07.06.2024 Piątek Kasza manna z musem malinowym na mleku (kasza manna, maliny mrożone, mleko), chleb razowy (mąka pszenna typ750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy, pszenica, soja), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), dżem niskosłodzony (truskawki 50%, woda, cukier, substancje zagęszczające, regulator kwasowości), herbata owocowa (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, aromat) Bułeczki drożdżowe z nadzieniem serowym, wypiek własny (mleko, cukier, mąka pszenna, jajko, masło śmietanka pasteryzowana z mleka, drożdże, cukier waniliowy, twarożek, (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej, cukier waniliowy, sok z cytryny, sok z pomarańczy)Ziemniaki, ryba w sosie śmietanowo-koperkowym, (miruna, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, koperek, czosnek, cytryna, mąka ziemniaczana), surówka z kapusty kiszonej (kiszona kapusta, marchewka, cebula, jabłko), woda z cytrynąRosół z ryżem i warzywami (ryż, marchewka, pietruszka, por, seler, natka pietruszki, śmietana 12% pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych, udko, przyprawy)
K-262 B-10,36 T-10,23 W-34,47 BŁ-1,12K-341 B-1 T-6,9 W-62,2 BŁ-1,8K-405 B-10,9 T-27 W-81,05 BŁ-6,3K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47
10.06.2024 Poniedziałek Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja. Produkt zawiera gluten), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), ser żółty (mleko, sól chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik, mleko, soja, gluten), pomidor, ogórek szklarniowy, papryka, rzodkiewka, zielona sałatka, kawa zbożowa na mleku, (jęczmień, żyto, cykoria, kultury bakterii mlekowych), herbata owocowa (dzika róża hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, naturalny aromat) TruskawkiRisotto z mięsem drobiowym z indyka (ryż jaśminowy, filet z indyka, marchewka, kalafior, brokuł, przyprawy), woda z cytryną Krem z białych warzyw (udko z kurczaka, ziemniaki, por, seler, pietruszka, cebula, czosnek, jogurt naturalny, (mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), groszek ptysiowy, (jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, produkt może zawierać nasiona sezamu i mleka), jabłko
K-337 B-16,2 T-13,02 W -43 BŁ-3,56K-28 B-07 T-04 W-7,2 BŁ-1,8 K-380 B-13,72 T-20,84 W-45,55 BŁ-6,33K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47
11.06.2024 Wtorek Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), szynka wiejska (szynka wieprzowa, sól, cukier, wywar z ziół, azotyn sodu), zielona sałata, pomidor, ogórek kiszony, pomidorki koktajlowe, papryka, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata z cytryną Arbuz Łazanki z młodej kapusty (mąka pszenna, kapusta biała, kwasek cytrynowy), kompot owocowy (jabłko, gruszka, rabarbar, truskawka)Barszcz czerwony z jajkiem (buraki, ziemniaki, marchewka, ćwikłowe pietruszka, por, seler, śmietana12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, udko z kurczaka, przyprawy), morele suszone
K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13K-36,B-0,6,T-0,1W-8,4BŁ-0,3K-391 B-14,6 T-17,2 W-23 BŁ-7,02K-311,43 B13,1 T-7,87 W-33,62 BŁ-5,77
12.06.2024 Środa Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja. Produkt zawiera gluten), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), pasta serowa z awokado (ser biały z mleka pasteryzowanego, kultury bakterii fermentacji mlekowej, awokado, czosnek, cytryną), ogórek szklarniowy, pomidor, roszponka, pomidor koktajlowy, rzodkiewka, szczypiorek, kawa zbożowa na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata owocowa (dzika róża hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, naturalny aromat)JabłkoSznycel rybny na parze, ziemniaki (miruna, jajka, cebula, przyprawy, koperek, olej, bułka tarta, mąka pszenna), surówka z ogórka kiszonego (ogórek kiszony, marchewka, jabłko, cebula, oliwa z oliwek), woda z cytryną Krupnik (kasza jęczmienna, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, seler, udko, śmietana pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych )
K-297 B-8,1 T-9,0 W-41, BŁ-1,9K-36 B-0,6 T-0,1 W-8,4 BŁ-0,3K-303,06 B-10,61 T-4,72 W-52,75 BŁ-6,85 K-166 B-3,6 T-2,87 W-41,01 BŁ-6,27
13.06.2024 Czwartek Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), makrela, rukola, ogórek kiszony, pomidor, pomidor koktajlowy, koperek, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata z cytrynąJogurt naturalny z owocami (mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych, banany, truskawka)Kasza jaglana, gulasz z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym (mięso z indyka, pomidory, papryka, marchewka, cebula, czosnek), surówka z młodej kapusty (kapusta, marchewka, cebula, jabłko, koperek, oliwa z oliwek), kompot owocowy (jabłko, gruszka, rabarbar, truskawka)Zupa jarzynowa ( marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, groszek zielony, śmietana 12% pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych, przyprawy)
K-297 B-8,1 T-9,0 W-41 BŁ-1,9K-319 B-11,4 T-9,32 W-44,65 BŁ-2,13 K-434,35 B-13,72 T-22,84 W-45,55 Bł-6,33K-163 B-6,56 T-5,53 W-37,88 BŁ-5,93
14.06.2024 Piątek Płatki owsiane na mleku z owocami (100% płatków owsianych), chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82%, (śmietanka pasteryzowana z mleka), dżem niskosłodzony truskawkowy (truskawki 50%, woda, cukier, substancje zagęszczające, regulator kwasowości), herbata owocowa (dzika róża hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, naturalny aromat) GruszkaZiemniaki, jajko w sosie koperkowym (jajko, koperek, mąka pszenna, śmietana pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych), ćwikła (buraki, chrzan), woda z cytrynąKrupnik jaglany, (kasza jaglana, marchewka, pietruszka, ziemniaki, cebula, udko, przyprawy), mieszanka owocowa
K-262 B-10,36 T-10,23 W-34,47 BŁ-1,12K-102 B-11, W-48,7 B-0,1 K-258 B -9,72 T -13,15 W-12 BŁ-,91K-31,70 B- 21 T-0,26 W-5,9 BŁ-4
17.06.2024 Poniedziałek Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja), masło ekstra 82%, (śmietanka pasteryzowana z mleka), szynka drobiowa (mięso drobiowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, soja substancja zagęszczająca, błonnik pszenny, substancja konserwująca, przeciwutleniacz), pomidor, ogórek szklarniowy, szczypiorek, pomidor koktajlowy, zielona sałata, kawa zbożowa na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata owocowa (owoc maliny, kwiat hibiskusa, owoc dzikiej róży, naturalny aromat) Banan Naleśniki zielone z serem (mąka pszenna, szpinak, jajko, mleko, cukier wanilinowy, twarożek kultury bakterii mlekowych), mus jabłkowo-truskawkowy (jogurt naturalny mleko pasteryzowane, białka mleka, kultury bakterii jogurtowych, truskawki, jabłka), woda z cytrynąKapuśniak (młoda kapusta, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, seler, udko, przyprawy), żurawina
K-337 B-16,2 T-13,02 W-43 BŁ-3,56K-95 B-1 T-0,3 W-12,5 BŁ-1,7K-341 B-14,9 T-17 Bł-2 W-33K-828 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47
18.06.2024 Wtorek Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82%, (śmietanka pasteryzowana z mleka), twarożek (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), ogórek szklarniowy, pomidor, zielona sałata, pomidor koktajlowy, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata z cytryną KiwiKotlet drobiowy, młode ziemniaki (filet drobiowy, ziemniaki, koperek, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, drożdże, woda, sól , przyprawy), mizeria (jogurt naturalny mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), kompot owocowy (rabarbar, truskawka, jabłko, gruszka)Zupa szpinakowa (szpinak, marchewka, seler, pietruszka, por, udko), groszek ptysiowy, (jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, produkt może zawierać nasiona sezamu i mleka)
K-297 B-8,1 T-9,0 W-41 BŁ-1,9K-60 B-0,9 T-0,5 W-11,8 BŁ-2,1K-398 B-22,16 T-7,9 W -57,31 BŁ-5,3K-75 B-3,9 T-3,3 W-8,7 BŁ-3