Jadłospis

DataŚniadanieŚniadanie IIObiad - II DanieObiad - zupa
12.11.2021 PiątekChleb z masłem,jajko, ogórek kiszony, szczypiorek, kawa zbożowa na mleku, herbata z cytryną-Składniki;mąka pszenna sól, drożdże polepszacz woda enzymy ,pszenica, soja,śmietanka pasteryzowana z mleka ,mleko pasteryzowane kultury bakterii fermentacji mlekowej, jęczmień żyto, cykoria, buraki cukrowe. JabłkoZiemniaki, ryba na parze w ziołach,sur.z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy.Składnik;miruna,kapusta kiszona,marchewka,jabłko,cebula,ole, śliwka, rabarbar, jabłko, porzeczka czarna, wiśnia, goździki,cynamonZupa jarzynowa z makaronem pieczywo Składniki; groszek cukrowy,brukselka,kalafior ,marchewka, pietruszka,seler,mąka makaronowa pszenna ,natka, pietruszki,śmietana pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych
K-343 B-15,5 T-12 W-44,5BŁ-2,13K-46B-0,2T-0,1 W-12 K-380 ,B-21,5 T-10,5W-48,7 BŁ-6,4K-238B-4,6 T-16,3 W-28 BŁ-4,6
15.11.2021 PoniedziałekChleb orkiszowy,masło,kiełbasa drobiowa,pomidor, górek, szczypiorek, kawa zbożowa na mleku, herbata z cytryną.Składniki; mąka pszenna, żytnia ,maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu ,drożdże, woda, sól, olej, kminek, śmietanka pasteryzowana z mleka, mięso drobiowe ,woda, skrobia ziemniaczana, sól ,soja substancja zagęszczająca, błonnik pszenny ,substancja konserwująca ,przeciw utleniacz, BananRyż na mleku ze smażonymi jabłkami ,kompot wieloowocowy.Składniki;ryż, jabłka, mleko,cukier ,śliwka, rabarbar, jabłko, porzeczka czarna, wiśnia, goździki,cynamon Zupa ogórkowa z ziemniakami pieczywo.Składniki ogórek kiszony marchewka, pietruszka, por, seler, natka pietruszki śmietana pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych ,mąka pszenna sól, drożdże polepszacz woda enzymy pszenica, soja
K-337 B-16,2 T-13,02 W -43 BŁ-3,56 K-95 B-1 T-0,3 W-23,5 BŁ-1,7K-388 B-10,9T-27 W-80,5 BŁ-6,3 K-220 B-5,09 T-2,87 W-48 BŁ-5,6
16.11.2021 WtorekChleb razowy, masło, twarożek, rzodkiewka, szczypiorek, kawa zbożowa na mleku, herbata owocowa. Składniki;mąka pszenna, żytnia , ,drożdże, woda, sól, polepszacz Extra Bake mąka pszenna ,środek do przetwarzania mąki E300, emulgator E 472 e enzymy, pszenica, soja. Produkt zawiera gluten, śmietanka pasteryzowana z mleka, mleko pasteryzowane kultury bakterii fermentacji mlekowej jęczmień ,żyto cykoria buraki cukrowe,dzika róża hibiskus ,malina ,jeżyna jagoda aromat MandarynkiZiemniaki, udko w sosie chrzanowym, sur. pora i marchewki , kompot wieloowocowy.Składniki;udko, chrzan,śmietana pasteryzowana z mleka,kultury bakterii mlekowych,śliwka, rabarbar, jabłko, porzeczka czarna, wiśnia, goździki,cynamon Rosół z makaronem,jabłko.Składniki; marchewka, pietruszka,seler,por,natka pietruszki,maka makaronowa pszenna,
K-355,B-8,6,T-20, W-37,2 BŁ-2,6K-42 B-06, T-02 W -11,2 BŁ-1,9 K-358B-19,16T-12,64 W-47 BŁ-6,54 K-274 B-37 T-4,12 W-53,98 BŁ-5,62
17.11.2021 ŚrodaChleb razowy z masłem,pasta serowo-rybna ogórek kiszony, szczypiorek, kawa zbożowa na mleku, herbata z cytryną-Składniki; filet z makreli, konc.pomidorowym mleko pasteryzowane kultury bakterii fermentacji mlekowej ,cukier, olej, skrobia modyfikowana, sól, cebula, seler,śmietanka pasteryzowana z mleka, mąka pszenna sól, drożdże polepszacz woda enzymy ,pszenica, soja JabłkoSpaghetti z mięsem wieprzowym i warzywami, kompot wieloowocowy. Składniki;mąka makaronowa razowa mięso wieprzowe ,koncentrat pomidorowy30%, ,marchewka, pietruszka,por,seler, śliwka, jabłko rabarbar porzeczka czarna ,wiśniKrem z brokułu z groszkiem ptysiowym pestki dyni. Składniki; brokuł, marchewka, pietruszka ,seler, por,ziemniaki ,natka pietruszki, sól, pieprz ziołowy, śmietana pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych. mąka pszenna ,jaja,olej rzepakowy, sól
K-290, B-6,50, T-T,30, W- 43,20, BŁ-2,95 K-46B-0,2T-0,1 W-12 BŁ-2K-394,69B-16,69T-18,28W43,67BŁ13,35K-210,62,B-6,56,T-5,53,W-37,88,BŁ-5,93
18.11.2021 CzwartekChleb orkiszowy, masło,szyneczka laurowa,pomidor,ogórki szklarń.kakao naturalne na mleku, herbata z cytryną,miód.Składniki; mąka pszenna,żytnia mix orkiszowy sól, drożdże polepszacz woda enzymy ,pszenica, soja, śmietanka pasteryzowana z mleka ,szynka wieprzowa,sól, cukier, wywar z ziół, azotyn soduBudyń z sokiemKopytka z masełkiem i twarożkiem,marchewka,kompot wieloowocowy.Składniki; mąka pszenna,jajka,ziemniaki, śmietanka pasteryzowana z mleka,mleko pasteryzowane kultury bakterii fermentacji mlekowej,śliwka, rabarbar, jabłko, porzeczka czarna, wiśniKrupnik z jarzynami, pieczywo .Składniki; kasza jęczmienna, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych mąka pszenna typ750-36%, żytnia typ720-18%, woda drożdże świeże sól, polepszacz Extra Bake mąka pszenna środek do przetwarzania mąkiE300,emulgatorE 472e,enzymy pszenica, soja. Produkt zawiera gluten.
K-297 B-8,1 T-9,0 W-41, BŁ1,9K-319 B-11,4 T-9,32 W-44,65 BŁ-2,13 K-335 B-7,98 T-9,9 W -57,31 BŁ-4,15K-166,B--3,6, T-2,87 W-41,01 ,BL-6,27
19.11.2021 PiątekPłatki owsiane na mleku,chleb z masłem,dżem nisko słodzony,herbata z cytryną.Składniki;maka pszenna, sól, drożdże polepszacz woda enzymy ,pszenica, soja,, woda sub .wzmacniająca smak,śmietanka pasteryzowana z mleka,mleko pasteryzowane kultury bakterii fermentacji mlekowej,owoce 70%cukier sub. żelująca,pektyny ,kwas cytrynowy WinogronZiemniaki, miruna w sosie śmietanowo-koperkowym,ćwikła z chrzanem, kompot wieloowocowy Składniki;miruna,śmietana pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych, sól, pieprz,koperek,czosnek, cytryna, mąka ziemniaczana,śliwka, jabłko rabarbar porzeczka czarna wiśnia, goździki, cynamonZupa grysikowa z jarzynami.pieczywo, Składniki;kasza manna, porcje rosołowe, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych.soja.
K-262 B-10,36 T-10,23 W-34,47 BŁ-1,12K-69 B-0,5 T-0,2W-17,6 BŁ-1,5K-380B-21,5 T-10,5W-48,7 BŁ-6,4K-190,75,BŁ-8,6,T- 2,78, W-39,82,BŁ-4,57
22.11.2021 PoniedziałekChleb bochen,masło, kiełbasa żywiecka, szczypiorek, papryka, kawa zbożowa na mleku, herbata owocowa.Składniki; mąka pszenna sól, drożdże polepszacz woda enzymy ,pszenica, soja,śmietanka pasteryzowana z mleka mięso wieprzowe, wołowe,sól, pieprz sub. konserwująca osłonka sztuczna,jęczmień ,żyto cykoria buraki cukrowe,dzika róża Soczek owocowy -100% pestki dyniŁazanki z kapustą, masło, kompot wieloowocowy.Składniki;kapusta biała, maka makaronowa pszenna, śmietanka pasteryzowana z mleka,sól, pieprz prawdziwy, ziołowy, kminek, ,śliwka, jabłko, rabarbar, porzeczka czarna, wiśnia, goździki, cynamon Barszcz z jajkiem i ziemniakami na kiełbasie, pieczywo.Składniki;mięso wieprzowe, sól, czosnek,pieprz,sub. konserwująca,buraki ćwikłowe,marchewka, pietruszka, koper, koncentrat barszczu zawiera seler, i mleko, śmietana pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych,mąka pszenna, pszenica ,soja
K-280 B-6,50 T-7,20 W-42,21 BŁ-2,64K-108,24B-1,T-1,8 ,W-22,72,BŁ-0,21K-341B-14,9 T-17,2 W-33,4 BŁ-6,7 K-312 B-13,01 T-7,98 W-33,.62 BŁ-5,79
23.11.2021 WtorekBina z masłem,ser żółty, papryka, ogórek, szczypiorek, kakao naturalne na mleku, herbata owocowa.Składniki; mąka pszenna sól, drożdże polepszacz woda enzymy pszenica ,soja,śmietanka pasteryzowana z mleka, mleko, sól chlorek wapnia ,kultury bakterii, barwnik, mleko, soja, gluten ,dzika róża hibiskus ,malina ,jeżyna jagoda aromat., Jogurt naturalny z truskawkamiRisotto z mięsem wieprzowym i warzywami,kompot wieloowocowy.Składniki;ryż, łopatka wieprzowa, marchewka, pietruszka,cebula, kon. pomidorowy, przyprawy,śliwka, jabłko, rabarbar, porzeczka czarna, wiśnia, goździki, cynamonZupa ziemniaczana ,pestki słonecznika , pieczywo Składniki ; marchewka, pietruszka, por, seler ,koperek, śmietana pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych, mąka pszenna woda, drożdże sól enzymy ,pszenica, soja
K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13 K-116,B-6,69 T-10,23 W-15,95BŁ-096K-434 B-13,72 T-22,84 W-45 55 BŁ-6,33K-266 T-16,3 W -33,62 B-4,6BŁ-5,78
24.11.2021 SrodaParówki na gorąco z keczupem, chleb z masłem, pomidor, ogórek, kawa, herbata z cytryną.Składniki;mięso wieprzowe43%,mięso wołowe32%tłuszcz,wieprzowy,białko zwierzęce,seler,przyprawy,mąka pszenna sól, drożdże polepszacz woda enzymy ,pszenica, soja,śmietanka pasteryzowana z mleka,jęczmień ,żyto cykoria buraki cukrowe,BananRacuszki drożdżowe z żurawiną i musem truskawkowym, kompot wieloowocowy Składniki;mąka pszenna, otręby pszenne ,drożdże, jajka, mleko, cukier, olej ,truskawki, cukier śliwka, jabłko rabarbar porzeczka czarna ,wiśnia goździki, cynamon Zupa fasolowa z ziemniakami na kiełbasie,pieczywo Składniki;fasola, marchewka, pietruszka, natka pietruszki, seler, por, śmietana pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych, kiełbasa leśna,mąka pszenna woda, drożdże sól enzymy ,pszenica, soja.Zupa fasolowa z ziemniakami na kiełbasie,pieczywo Składniki;fasola, marchewka, pietruszka, natka pietruszki, seler, por, śmietana pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych, kiełbasa leśna,mąka pszenna woda, drożdże sól enzymy ,pszenica, soja.
K-446, B-15,8, T-8,70, W -44,4, BŁ-3,03K-95 B-1 T-0,3 W-23,53 BŁ-1,7K-379,41B-10,05T-14,91W-51,89BŁ-6,78 K-281 B-7,04 T-8,75 W-42,9 BŁ-3,4
25.11.202 CzwartekPłatki kukurydziane na mleku, chleb z masłem,dżem nisko słodzony, herbata z cytryną.Składniki; grys kukurydziany, cukier, sól, regulator kwasowości ,może zawierać orzeszki ziemne, , orzechy ,mąka pszenna sól, drożdże polepszacz woda enzymy ,pszenica, soja ,śmietanka pasteryzowana z mleka.Mandarynki Kotlet drobiowy,sałata zielona , ziemniaki,kompot wieloowocowy.Składniki; filet drobiowy jajka, maka pszenna,przyprawy, śmietana pasteryzowana z mleka ,kultury bakterii mlekowych,,śliwka, jabłko rabarbar porzeczka czarna wiśnia, goździki, cynamon.Zupa pomidorowa z makaronem.pestki słonecznika Składniki;koncentrat pomidorowy30%marchewka, natka, pietruszki, pietruszka, por, sól, pieprz prawdziwy, seler, śmietana pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych, korpus z kurczaka, mąka makaronowa pszenna
K-337,B-16,2 T-13,02 W-56,91 BŁ-3,56K-42 B-06, T-02 W -11,2 BŁ-1,9K-434,35,B-13,72,T-22,84,W-45,55,BŁ-6,33K-157 B-5,42 T-2,86 W-40,35 BŁ-3,71