Jadłospis

DATAŚNIADANIEII ŚNIADANIEOBIAD II DANIE OBIAD-ZUPA
05.04.2024 Piątek Kasza manna z musem malinowym na mleku (kasza manna, maliny mrożone, mleko), chleb razowy (mąka pszenna typ750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy, pszenica, soja), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), dżem niskosłodzony (truskawki 50%, woda, cukier, substancje zagęszczające, regulator kwasowości), herbata owocowa (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, aromat)Jabłko Ziemniaki, sznycel rybny na parze (dorsz, jajka, cebula, przyprawy, koperek, olej rzepakowy, bułka tarta), surówka z ogórka kiszonego (ogórek kiszony, marchewka, jabłko, cebula, oliwa z oliwek), woda z cytrynąKrem z jarzyn (marchewka, seler, por, pietruszka, ziemniaki, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, udko z kurczaka), groszek ptysiowy (jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, produkt może zawierać nasiona sezamu i mleka)
K-262 B-10,36 T-10,23 W-34,47 BŁ-1,12K-36 B-0,6 T-0,1 W-8,4 BŁ-0,3K-303,06 B-10,61 T-4,72 W-52,75 BŁ-6,85K-266 T-16,3 W-33 B-4,6 Bł-5,78
08.04.2024 Poniedziałek Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), pasta serowa z awokado (ser biały z mleka pasteryzowanego, kultury bakterii fermentacji mlekowej, awokado), ogórek szklarniowy, pomidor, roszponka, pomidor koktajlowy, rzodkiewka, szczypiorek, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata owocowa (dzika róża, hibiskus, malina, aromat)Banan Kasza jaglana, klopsik wieprzowy w sosie warzywnym (polędwiczki wieprzowe, pomidor, papryka, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietanka pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, mąka pszenna), surówka z czerwonej kapusty (czerwona kapusta, marchewka, cebula, jabłko, oliwa z oliwek), woda z cytrynąZupa kalafiorowa (ziemniaki, marchewka, kalafior, pietruszka, por, seler, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, udko z kurczaka, przyprawy), daktyle suszone (daktyle suszone bez pestek 99,5%, olej słonecznikowy)
K-297 B-8,1 T-9,0 W-41, BŁ-1,9K-95 B-1 T-0,3 W-12,5 BŁ-1,7K-434,35 B-13,72 T-22,84 W-45,55 Bł-6,33 K-100 B-4,8 T-1,6 W- 18,6 BŁ-4,6
09.04.2024 Wtorek Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), szynka drobiowa (filet z indyka 96%, woda, sól, cukier, przyprawy naturalne, substancja konserwująca: azotyn sodu), pomidor, ogórek kiszony, pomidor koktajlowy, zielona sałata, papryka, kawa zbożowa na mleku, (jęczmień, żyto, cykoria, kultury bakterii mlekowych), herbata z cytryną GruszkaNaleśniki zielone z serem (mąka pszenna, szpinak, jajko, mleko, cukier wanilinowy, twarożek kultury bakterii mlekowych), mus jabłkowy (jogurt naturalny mleko pasteryzowane, białka mleka, kultury bakterii jogurtowych, jabłka), woda z cytrynąKrem z ciecierzycy (ciecierzyca, marchewka, pietruszka, natka pietruszki, seler, por, śmietana12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych), groszek ptysiowy (jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, produkt może zawierać nasiona sezamu i mleka), pestki słonecznika
K-337 B-16,2 T-13,02 W -43 BŁ-3,56K-102 B-11, W-48,7 B-0,1 K-341 B-14,9 T-17 Bł-2 W-33,K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 BŁ-4,57
10.04.2024 Środa Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra82%, (śmietanka pasteryzowana z mleka), tuńczyk, ogórek kiszony, rukola, pomidor, papryka, koperek, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata owocowa (dzika róża hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, naturalny aromat)MelonZiemniaki, kotlet drobiowy (filet drobiowy, jajka, bułka tarta, olej rzepakowy, przyprawy), marchewka z groszkiem (marchewka, groszek zielony, jogurt naturalny (mleko pasteryzowane, białka mleka, kultury bakterii jogurtowych), kompot owocowy (jabłko, gruszka, malina, truskawka)Zupa ryżowa (ryż, marchewka, pietruszka, por, seler, natka pietruszki, śmietana 12% pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych, udko z kurczaka, przyprawy)
K-297 B-8,1 T-9,0 W-41 BŁ-1,9K-37 B-0,9 T-0,3 W-8,2 BŁ-1K-398 B-22,16 T-7,9 W -57,31 BŁ-5,3K-274, B-37, T-4,12, W-53, Bł-5,62
11.04.2024 Czartek Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), jajko, pomidor, ogórek szklarniowy, papryka, szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku, (jęczmień, żyto, cykoria, kultury bakterii mlekowych ), herbata z cytrynąKisiel truskawkowy własnego wyrobu (truskawki mrożone, skrobia ziemniaczana, woda) Risotto z mięsem drobiowym z indyka i warzywami (ryż biały, filet z indyka, marchewka, kalafior, brokuł, przyprawy), kompot owocowy (jabłko, gruszka, malina, truskawka)Kapuśniak (kapusta biała, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietanka 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych), ciasteczka owsiane z owocami (płatki owsiane, masło ekstra 82% soda oczyszczona, owoc)
K-297 B-8,1 T-9,0 W-41,1 BŁ-1,9K-71 B-0,7 T-0,2 W-18,4 BŁ-3,4K-380 B-13,72 T-20,84 W-45,55 BŁ-6,33K-828 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47
12.04.2024 Piątek Płatki owsiane na mleku z owocami (100% płatków owsianych), chleb razowy (mąka pszenna typ750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja), masło ekstra 82% , (śmietanka pasteryzowana z mleka), dżem niskosłodzony truskawkowy (truskawki 50%, woda, cukier, substancje zagęszczające, regulator kwasowości), herbata owocowa (dzika róża hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, naturalny aromat)MelonZiemniaki, ryba w sosie śmietanowo-koperkowym (miruna, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, koperek, czosnek, cytryna, mąka ziemniaczana), surówka z kapusty kiszonej (kiszona kapusta, marchewka, cebula, jabłko), woda z cytrynąKrem pomidorowo-paprykowy z grzankami (pomidory, papryka, marchewka, pietruszka, por, seler, natka pietruszki, jogurt naturalny mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych) liofilizowane owoce, (truskawka, maliny, banan, jeżyny, czarna porzeczka)
K-262 B-10,36 T-10,23 W-34,47 BŁ-1,12K-37 B-0,9 T-0,3 W-8,2 BŁ-1K-405 B-10,9 T-27 W-81,05 BŁ-6,3 K-198 B-8,9 T-2,87 W-38,2 BŁ-5,57
15.04.2024 Poniedziałek Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82%, (śmietanka pasteryzowana z mleka), pasta serowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką (mleko pasteryzowane kultury bakterii fermentacji mlekowej), zielona sałata, ogórek szklarniowy, papryka, pomidor, pomidor koktajlowy, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata z cytrynąMarchewkaKasza kuskus, gulasz drobiowy (mięso drobiowe, śmietanka12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych), sałatka wiosenna (sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek zielony, koperek, jogurt naturalny, mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), woda z cytrynąZupa ogórkowa (ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, seler, natka pietruszki, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, mąka pszenna, udko z kurczaka), jabłko
K-343 B-15,5 T-12 W-44,5 BŁ-2,14K-13 B-0,4 TŁ-0,1 W-3,4 BŁ-1,4K-434,35 B-13,72 T-22,84 W-45,55 Bł-6,33K-220 B-5,09 T-2,87 W-48 BŁ-5,6
16.04.2024 Wtorek Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja. Produkt zawiera gluten), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), ser żółty (mleko, sól chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik, mleko, soja, gluten), pomidor, ogórek szklarniowy, papryka, rzodkiewka, zielona sałatka, kawa zbożowa na mleku, (jęczmień, żyto, cykoria, kultury bakterii mlekowych ), herbata owocowa (owoc maliny, żurawina, owoc dzikiej róży, naturalny aromat)KiwiZiemniaki, sznycelek drobiowo-wieprzowy (szynka wieprzowa, filet z kurczaka, jajka, cebula, czosnek, olej rzepakowy), mizeria z jogurtem (ogórki, jogurt naturalny, mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), kompot owocowy (jabłko, gruszka, malina, truskawka)Zupa krem z grochu łuszczonego (groch, ziemniaki, marchewka, pietruszka, natka pietruszki, seler, por, śmietana 12% pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych), pestki słonecznika
K-337 B-16,2 T-13,02 W -43 BŁ-3,56K-60 B-0,9 T-0,5 W-11,8 BŁ-2,1 K-395 B-16,69 T-18,28 W-43,67 BŁ-5,78K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 BŁ-BŁ-4,57
17.04.2024 Środa Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), szynka drobiowa (filet z indyka 96%, woda, sól, cukier, przyprawy naturalne, substancja konserwująca: azotyn sodu), pomidor, ogórek kiszony, papryka, pomidor koktajlowy, rukola, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata owocowa (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, aromat) Bułeczka z malinami (wypiek własny, mleko, drożdże, mąka pszenna, jajko, masło ekstra 82%(śmietanka pasteryzowana z mleka) ), mandarynka Łazanki z kapustą białą (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję, kapusta biała, cebula, kwasek cytrynowy), woda z cytrynąBarszcz czerwony z jajkiem (buraki, ziemniaki, marchewka, ćwikłowe pietruszka, por, seler, śmietana12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, udko z kurczaka, przyprawy), liofilizowane maliny 100%
K-337 B-16,2 T-13,02 W -43 BŁ-3,56K-95 B-1 T-0,3 W-12,5 BŁ-1,7K-391 B-14,6 T-17,2 W-23 BŁ-7,02K-311,43 B13,1 T-7,87 W-33,62 BŁ-5,77
18.04.2024 Czwartek Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja. Produkt zawiera gluten), masło ekstra82%, (śmietanka pasteryzowana z mleka) pasta serowo- pomidorowa z bazylią, (mleko pasteryzowane kultury bakterii fermentacji mlekowej), ogórek szklarniowy, pomidor, szczypiorek, zielona sałata, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku, (jęczmień, żyto, cykoria, kultury bakterii mlekowych ), herbata z cytrynąAnanasKasza gryczana, bitki wieprzowe w sosie własnym (kasza gryczana, polędwiczki wieprzowe, masło, przyprawy), ćwikła (buraczki ćwikłowe, chrzan, cukier), kompot owocowy (jabłko, gruszka, malina, truskawka)Krem brokułowy z grzankami (brokuł, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, natka pietruszki, sól, pieprz ziołowy, jogurt naturalny mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), pestki dyni
K-302 B-14,7 T-10,74 W-41 BŁ-2,47K-54 B-0,4 T-3,9 W-13,4 BŁ-1,2K-520 B-31,6 T-8,2 W-81,5 BŁ-7,9K-166 B-3,6 T-2,87 W-41,01 BŁ-6,2