05.05.2025
Poniedziałek
| Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-
36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże
świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy
pszenica, soja. Produkt zawiera gluten)
masło ekstra 82% (śmietanka
pasteryzowana z mleka), twarożek (mleko
pasteryzowane, kultury bakterii
fermentacji mlekowej), ogórek
szklarniowy, pomidor, roszponka,
rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku
(kultury bakterii mlekowych, cykoria),
herbata z cytryną | Borówka | Risotto z mięsem drobiowym z indyka i
warzywami (ryż jaśminowy, filet z indyka,
marchewka, kalafior, brokuł, przyprawy), woda z
cytryną | Krem pomidorowo - paprykowy
(pomidory, papryka, marchewka,
pietruszka, por, seler, natka pietruszki,
ziemniaki, jogurt naturalny, mleko
pasteryzowane, białka mleka, kultury
bakterii jogurtowych), groszek ptysiowy
(jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól,
produkt może zawierać nasiona sezamu i
mleka), mandarynka |
| K-233 B-9,5 T- 9,5 W-30,2 BŁ-0,8 | K-95 B-1 T-0,3 W-12,5
BŁ-1,9 | K-303 B-106 T-4,72 W-53 BŁ-6,85 | K-166 B-6,56 T-5,53 W-37,88 BŁ-6,26 |
06.05.2025
Wtorek
| Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia,
maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu,
drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło
ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z
mleka), pasta jajeczna z awokado (jajko, awokado, czosnek, sok z cytryny),
pomidor, roszponka, ogórek świeży,
szczypiorek, rzodkiewka, kakao
prawdziwe na mleku (kultury bakterii
mlekowych, cykoria), herbata owocowa
(dzika róża hibiskus, malina, jeżyna,
jagoda, naturalny aromat) | Jogurt
naturalny
z owocami i
nasionami chia
(mleko pasteryzowane żywe kultury
bakterii
jogurtowych,
banany,
truskawki) | Ziemniaki, pulpety wieprzowe w sosie
warzywnym (ziemniaki, szynka wieprzowa,
marchewka, papryka, pietruszka, śmietana 12%
pasteryzowana z mleka, kultury bakterii
mlekowych, przyprawy), surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, papryka, pomidory,
ogórki, cebula, oliwa z oliwek, pieprz), kompot
owocowy (jabłko, gruszka, winogron, maliny) | Zupa z grochu łuszczonego (groch,
ziemniaki, marchewka, pietruszka, natka
pietruszki, seler, por, śmietana 12%
pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych) orzechy nerkowca |
| K-355 B-8,6 T-20 W-37,2 BŁ-2,6 | K-70 B-2,7 T-1,5
W-12,9 | K-266 B13,72 T-16,4 W-33,55 BŁ-6,33 | K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 BŁ-BŁ-4,57 |
23.04.2025
Środa
| Omlet (jajka, mąka pszenna, mleko)
pomidory koktajlowe, rzodkiewka,
papryka, ogórki świeże, kawa zbożowa
na mleku, (jęczmień, żyto, cykoria, kultury
bakterii mlekowych), herbata z cytryną | Mandarynka | Kasza pęczak, gulasz drobiowy z indyka (filet z
indyka, śmietana 12% pasteryzowana z mleka,
kultury bakterii mlekowych, mąka pszenna,
przyprawy), sałatka wiosenna (sałata zielona,
koperek, jogurt naturalny), woda z cytryną | Krem z cukinii i batatów (cukinia, bataty,
marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki,
przyprawy), groszek ptysiowy (jajka,
mąka pszenna, olej rzepakowy, sól,
produkt może zawierać nasiona sezamu i
mleka), orzechy włoskie |
| K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13 | K-70 B-2,7 T-1,5 W-12,9
BŁ-2 | K-405 B-10,9 T-27 W-81,05 BŁ-6,3 | K-311,43 B13,1 T-7,87 W-33,62 BŁ-5,77 |
24.04.2025
Czwartek
| Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia,
maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu,
drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło,
(śmietanka pasteryzowana z mleka), pasta
serowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką,
(mleko pasteryzowane kultury bakterii
fermentacji mlekowej), ogórek świeży,
rukola, pomidor, pomidor koktajlowy,
kakao prawdziwe na mleku (kultury
bakterii mlekowych, cykoria), herbata
miętowa | truskawki | Spaghetti (mąka makaronowa razowa) z mięsem
wieprzowym i warzywami (szynka wieprzowa,
pomidory, papryka, marchewka, pietruszka, por,
koncentrat pomidorowy 30%), kompot owocowy
(jabłko, śliwka, winogron, gruszka) | Zupa kalafiorowa (marchewka, kalafior,
pietruszka, por, seler, ziemniaki, śmietana
12% pasteryzowana z mleka, kultury
bakterii mlekowych, noga kurczaka,
przyprawy), morele suszone |
| K-182,8 B-5,2 T-8 W-35,9 BŁ-1,6 | K-28 B-07 T-04 W-
7,2 | K-520 B-31,6 T-8,2 W-81,5 BŁ-7,9 | K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47 |
25.04.2025
Piątek
| Kasza manna z musem malinowym na
mleku (kasza manna, maliny mrożone,
mleko), borówka, herbata owocowa
(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna,
jagoda, aromat) | Melon | Ziemniaki, sznycel rybny na parze (dorsz, jajka,
cebula, koperek, olej rzepakowy, bułka tarta, mąka
pszenna), surówka z ogórków kiszonych (ogórek
kiszony, marchewka, jabłko, cebula, oliwa z
oliwek), woda z cytryną | Krem z białych warzyw (udko, ziemniaki,
por, seler, pietruszka, cebula, czosnek,
jogurt naturalny, (mleko pasteryzowane,
żywe kultury bakterii jogurtowych),
grzanki (mąka pszenna, żytnia, maślanka,
mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże,
woda, sól, olej, kminek), jabłko |
| K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13 | K-54 B-0,4 T-3,9 W-13,4
BŁ-1,2 | K-405 B-10,9 T-27 W-81,05 BŁ-6,3 | K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47 |
28.04.2025
Poniedziałek
| Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-
36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże
świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy
pszenica, soja), masło ekstra 82%
(śmietanka pasteryzowana z mleka),
makrela, pomidor koktajlowy, rukola,
ogórek kiszony, pomidor, koperek, kawa
zbożowa na mleku, (jęczmień, żyto,
cykoria), herbata owocowa (owoc maliny,
żurawina, owoc dzikiej róży, naturalny
aromat) | Kiwi | Kasza bullgur, bitki wieprzowe w sosie własnym
(kasza bulgur, polędwiczki wieprzowe, masło,
przyprawy), marchewka z chrzanem (marchewka,
chrzan), woda z cytryną | Zupa ziemniaczana (ziemniaki,
marchewka, por, seler, pietruszka,
cebula, czosnek, sól, pieprz), orzechy
nerkowca |
| K-233 B-9,5 T- 9,5 W-30,2 BŁ-3,56 | K-95,2 B-1 T-0,3 W-12,5 BŁ-1,7
| K-380 B-13,72 T-20,84 W-45,55 BŁ-6,33 | K-157 B-5,42 T-2,86 W-40,35 B-3,71 |
29.04.2025
Wtorek
| Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia,
maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu,
drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło
ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z
mleka), szynka wiejska (szynka
wieprzowa, sól, cukier, przyprawy
naturalne, azotyn sodu), pomidor, rukola,
ogórek świeży, pomidorki koktajlowe,
kakao prawdziwe na mleku (kultury
bakterii mlekowych, cykoria), herbata z
cytryną | Arbuz | Ryż jaśminowy na mleku z musem owocowym (ryż
jaśminowy, mango, jabłko, truskawka, mleko,
jogurt naturalny mleko pasteryzowane, żywe
kultury bakterii jogurtowych),
kompot owocowy (jabłko, gruszka, malina,
truskawka)
|
Zupa fasolowa (fasola jaś, marchewka,
pietruszka, ziemniaki, por, seler, udko),
liofilizowane truskawki 100% (produkt
może zawierać orzeszki ziemne, orzechy
oraz nasiona sezamu) |
| K-157 B- 3,2 TŁ-3,8 W-23,9 BŁ-1,1 | K-58 B-0,6 T-0,2 W-13,3
Bł-2,1 | K-266 B13,72 T-16,4 W-33,55 BŁ-6,33 | K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 BŁ-BŁ-4,57
|
30.04.2025
Środa
| Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-
36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże
świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy
pszenica, soja) masło 82% ekstra
(śmietanka pasteryzowana z mleka), ser
żółty (mleko, sól chlorek wapnia, kultury
bakterii, barwnik, mleko, soja, gluten),
pomidor, ogórek świeży, papryka, zielona
sałatka, kawa zbożowa na mleku,
(jęczmień, żyto, cykoria, kultury bakterii
mlekowych), herbata owocowa (owoc maliny, kwiat hibiskusa, owoc dzikiej róży,
naturalny aromat)
| Chlebek
bananowy
(banan, mąka
pszenna, jajko,
masło(śmietanka
pasteryzowana z
mleka) | Makaron z tuńczykiem i szpinakiem (mąka
makaronowa pszenna, produkt może zawierać jaja,
soję, tuńczyk, szpinak), woda z cytryną
|
Krem z pieczonych warzyw (marchewka,
seler, por, pietruszka, bataty, kalafior,
brokuł, papryka, szponder wołowy),
groszek ptysiowy (jajka, mąka pszenna,
olej rzepakowy, sól, produkt może
zawierać nasiona sezamu i mleka),
gruszka |
| K-337 B-16,2 T-13,02 W -43 BŁ-3,56 | K-32 B-1 T-0,2 W-8
BŁ-3,6 | K-268 B-14,8 T-12,1 W-24 BŁ-2
| K-166 B--3,6 T-2,87 W-41,01 BL-6,27
|
1.05.2025
Czwartek
| - | - | - | - |
| K-355 B-8,6 T-20 W-37,2 BŁ-2,6 | K-32 B-1 T-0,2 W-8
BŁ-3,6 | K-434,35 B-13,72 T-22,84 W-45,55 Bł-6,33 | K-238 B-4,6 T-16,3 W-28 BŁ-4,6 |
02.05.2025
Piątek
| Płatki owsiane na mleku z owocami
(100% płatków owsianych), banan,
borówka), herbata owocowa (dzika róża
hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, naturalny
aromat) | Jabłko | Ziemniaki, ryba w sosie koperkowym (miruna,
śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury
bakterii mlekowych, koper, czosnek, cytryna, mąka
ziemniaczana), surówka z kapusty kiszonej
(kiszona kapusta, marchewka, cebula, jabłko),
woda z cytryną
| Krem z soczewicy (soczewica
marchewka, pietruszka, natka pietruszki,
seler, por, śmietana 12% pasteryzowana z
mleka, kultury bakterii mlekowych),
grzanki (mąka pszenna, żytnia, maślanka,
mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże,
woda, sól, olej, kminek), żurawina |
| K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13 | K-341 B-1 T-6,9 W-62,2
BŁ-1,8 | K-405 B-10,9 T-27 W-81,05 BŁ-6,3 | K-190,75 BŁ-8,6 T-2,78 W-39,82 BŁ-4,57 |