26.05.2025
Poniedziałek
| Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia,
maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu,
drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło
ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z
mleka), pasta serowa ze szczypiorkiem i
rzodkiewką, (mleko pasteryzowane
kultury bakterii fermentacji mlekowej)
ogórek świeży, zielona sałata, pomidor,
pomidor koktajlowy, kawa zbożowa na mleku (kultury bakterii mlekowych,
cykoria), herbata malinowa (malina,
jeżyna, naturalny aromat) | Jogurt
naturalny
z owocami i
nasionami chia
(mleko
pasteryzowane,
żywe kultury
bakterii
jogurtowych, banany, mango | Ziemniaki, sznycel jajeczno - warzywny
(ziemniaki, cukinia, papryka, czosnek, cebula
przyprawy), młoda kapusta zasmażana (biała
kapusta, jogurt naturalny, masło (śmietanka
pasteryzowana z mleka), cebula, sól, pieprz),
kompot owocowy (jabłko, gruszka, winogron,
maliny) | Zupa ziemniaczana (ziemniaki,
marchewka, por, seler, pietruszka,
śmietana 12% pasteryzowana z mleka,
kultury bakterii mlekowych, cebula,
czosnek, sól, pieprz), jabłko z jarzyn (marchewka, seler, por,
pietruszka, ziemniaki, śmietana 12%
pasteryzowana z mleka, kultury bakterii
mlekowych, udko z kurczaka), groszek
ptysiowy (jajka, mąka pszenna, olej
rzepakowy, sól, produkt może zawierać
nasiona sezamu i mleka), liofilizowane truskawki |
| K-233 B-9,5 T- 9,5 W-30,2 BŁ-0,8 | K-70 B-2,7 T-1,5
W-12,9 | K-303 B-106 T-4,72 W-53 BŁ-6,85 | K-828 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47 |
27.05.2025
Wtorek
| Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-
36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże
świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy
pszenica, soja), masło ekstra 82%
(śmietanka pasteryzowana z mleka),
makrela, pomidor koktajlowy, rukola,
ogórek kiszony, pomidor, koperek, kakao
prawdziwe na mleku (kultury bakterii
mlekowych, cykoria), herbata miętowa
| Banan | Kasza pęczak, gulasz drobiowy z indyka (filet z
indyka, śmietana 12% pasteryzowana z mleka,
kultury bakterii mlekowych, mąka pszenna,
przyprawy), sałatka wiosenna (sałata lodowa,
rzodkiewka, ogórek zielony, koperek, jogurt
naturalny), kompot owocowy (jabłko, gruszka,
winogron, maliny)
|
Krem z białych warzyw (udko, ziemniaki,
por, seler, pietruszka, cebula, czosnek,
jogurt naturalny, (mleko pasteryzowane,
żywe kultury bakterii jogurtowych),
groszek ptysiowy (jajka, mąka pszenna,
olej rzepakowy, sól, produkt może
zawierać nasiona sezamu i mleka),
suszona śliwka
|
| K-355 B-8,6 T-20 W-37,2 BŁ-2,6 | K-70 B-2,7 T-1,5
W-12,9 | K-266 B13,72 T-16,4 W-33,55 BŁ-6,33 | K-278 B-10,8 T-18 W-20 BŁ-1,7 |
28.05.2025
Środa
| Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia,
maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu,
drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło
ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z
mleka), szynka wiejska (szynka
wieprzowa, sól, cukier, przyprawy
naturalne, azotyn sodu), pomidor, rukola,
ogórek świeży, pomidorki koktajlowe,
kawa zbożowa na mleku, (jęczmień, żyto,
cykoria, kultury bakterii mlekowych),
herbata owocowa (owoc maliny,
żurawina, owoc dzikiej róży, naturalny
aromat) | Melon | Ryż jaśminowy na mleku z musem truskawkowym
(ryż jaśminowy, truskawka, mleko, jogurt naturalny
mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii
jogurtowych), woda z cytryną | Zupa fasolowa (fasola jaś, marchewka,
pietruszka, ziemniaki, por, seler, udko),
liofilizowane truskawki 100% (produkt
może zawierać orzeszki ziemne, orzechy
oraz nasiona sezamu), brokuł |
| K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13 | K-70 B-2,7 T-1,5 W-12,9
BŁ-2 | K-258 B-12,5 T-9,1 W-31,8 BŁ-1,5 | K-166 B--3,6 T-2,87 W-41,01 BŁ-6,27 |
29.05.2025
Czwartek
| Jajecznica (jajka), chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%,
woda, drożdże świeże, sól, emulgator E
472e,enzymy pszenica, soja), masło ekstra
82% (śmietanka pasteryzowana z mleka),
ogórek szklarniowy, pomidorki
koktajlowe, papryka, kakao prawdziwe na
mleku (kultury bakterii mlekowych,
cykoria), herbata owocowa (owoc maliny,
żurawina, owoc dzikiej róży, naturalny
aromat) | Truskawka | Kasza kuskus, pulpety drobiowe w sosie warzywnym (mięso drobiowe, marchewka,
pietruszka, papryka, cebula, przyprawy, śmietana
12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii
mlekowych), bukiet warzyw (brokuł, kalafior,
marchewka), kompot owocowy (jabłko, gruszka,
winogron, maliny) |
Krem z cukinii i batatów (cukinia, bataty, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki,
przyprawy), grzanki (mąka pszenna,
żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna
orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek),
liofilizowane banany |
| K-182,8 B-5,2 T-8 W-35,9 BŁ-1,6 | K-28 B-07 T-04 W-
7,2 | K-520 B-31,6 T-8,2 W-81,5 BŁ-7,9 | K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47 |
30.05.2025
Piątek
| Kasza kukurydziana na mleku z żurawiną
(mleko, kasza kukurydziana, produkt może
zawierać gluten, soję), truskawka,
herbata owocowa (owoc maliny,
żurawina, owoc dzikiej róży, naturalny
aromat) | Jabłko | Ziemniaki, ryba na parze (miruna, przyprawy),
surówka z kiszonego ogórka (kiszony ogórek,
marchewka, jabłko, cebula, oliwa z oliwek), woda z
cytryną | Krupnik (kasza jęczmienna, ziemniaki,
marchewka, pietruszka, por, seler, udko,
śmietana 12% pasteryzowana z mleka,
kultury bakterii mlekowych), mandarynka |
| K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13 | K-54 B-0,4 T-3,9 W-13,4
BŁ-1,2 | K-405 B-10,9 T-27 W-81,05 BŁ-6,3 | K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47 |
02.06.2025
Poniedziałek
| Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-
36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże
świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy
pszenica, soja. Produkt zawiera gluten)
masło ekstra 82% (śmietanka
pasteryzowana z mleka), twarożek (mleko
pasteryzowane, kultury bakterii
fermentacji mlekowej), ogórek
szklarniowy, pomidor, roszponka,
rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku
(kultury bakterii mlekowych, cykoria),
herbata z cytryną | Borówka | Kasza bullgur, bitki wieprzowe w sosie własnym
(kasza bulgur, polędwiczki wieprzowe, masło,
przyprawy), marchewka z chrzanem (marchewka,
chrzan), woda z cytryną | Zupa ziemniaczana (ziemniaki,
marchewka, por, seler, pietruszka,
cebula, czosnek, sól, pieprz), orzechy
nerkowca |
| K-233 B-9,5 T- 9,5 W-30,2 BŁ-3,56 | K-95,2 B-1 T-0,3 W-12,5 BŁ-1,7
| K-380 B-13,72 T-20,84 W-45,55 BŁ-6,33 | K-157 B-5,42 T-2,86 W-40,35 B-3,71 |
20.05.2025
Wtorek
| Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia,
maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu,
drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło
ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z
mleka), szynka wiejska (szynka
wieprzowa, sól, cukier, przyprawy
naturalne, azotyn sodu), pomidor, rukola,
ogórek świeży, pomidorki koktajlowe,
kakao prawdziwe na mleku (kultury
bakterii mlekowych, cykoria), herbata z
cytryną | Arbuz | Ryż jaśminowy na mleku z musem owocowym (ryż
jaśminowy, mango, jabłko, truskawka, mleko,
jogurt naturalny mleko pasteryzowane, żywe
kultury bakterii jogurtowych),
kompot owocowy (jabłko, gruszka, malina,
truskawka)
| Krem cebulowy z posypką serową
(cebula, czosnek, żółty ser, ziemniaki,
pietruszka, seler, śmietana 12%
pasteryzowana z mleka, kultury bakterii
mlekowych, przyprawy), liofilizowane
banany |
| K-157 B- 3,2 TŁ-3,8 W-23,9 BŁ-1,1 | K-58 B-0,6 T-0,2 W-13,3
Bł-2,1 | K-266 B13,72 T-16,4 W-33,55 BŁ-6,33 | K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 BŁ-BŁ-4,57
|
21.05.2025
Środa
| Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia,
maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu,
drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło
ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z
mleka), szynka wiejska (szynka
wieprzowa, sól, cukier, przyprawy
naturalne, azotyn sodu), pomidor,
zielona sałata, rzodkiewka, ogórek
świeży, pomidorki koktajlowe, kakao
prawdziwe na mleku (kultury bakterii
mlekowych, cykoria), herbata z cytryną | Borówka | Racuchy (mąka pszenna, drożdże, jajka, mleko,
cukier, olej rzepakowy) z musem owocowym
(jabłka, truskawka, jogurt naturalny mleko
pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych),
woda z cytryną | Barszcz czerwony z jajkiem (buraki,
ziemniaki, marchewka, ćwikłowe
pietruszka, por, seler, śmietana12%
pasteryzowana z mleka, kultury bakterii
mlekowych, udko z kurczaka, przyprawy),
brokuł |
| K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13 | K-32 B-1 T-0,2 W-8
BŁ-3,6 | K-268 B-14,8 T-12,1 W-24 BŁ-2
| K-166 B--3,6 T-2,87 W-41,01 BL-6,27
|
21.05.2025
Czwartek
| - | - | - | - |
| K-355 B-8,6 T-20 W-37,2 BŁ-2,6 | K-32 B-1 T-0,2 W-8
BŁ-3,6 | K-434,35 B-13,72 T-22,84 W-45,55 Bł-6,33 | K-238 B-4,6 T-16,3 W-28 BŁ-4,6 |
23.05.2025
Piątek
| Płatki owsiane na mleku z owocami
(100% płatków owsianych), banan,
borówka), herbata owocowa (dzika róża
hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, naturalny
aromat) | Jabłko | Ziemniaki, ryba w sosie koperkowym (miruna,
śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury
bakterii mlekowych, koper, czosnek, cytryna, mąka
ziemniaczana), surówka z kapusty kiszonej
(kiszona kapusta, marchewka, cebula, jabłko),
woda z cytryną
| Krem z soczewicy (soczewica
marchewka, pietruszka, natka pietruszki,
seler, por, śmietana 12% pasteryzowana z
mleka, kultury bakterii mlekowych),
grzanki (mąka pszenna, żytnia, maślanka,
mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże,
woda, sól, olej, kminek), żurawina |
| K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13 | K-341 B-1 T-6,9 W-62,2
BŁ-1,8 | K-405 B-10,9 T-27 W-81,05 BŁ-6,3 | K-190,75 BŁ-8,6 T-2,78 W-39,82 BŁ-4,57 |