Jadłospis

DATAŚNIADANIEII ŚNIADANIEOBIAD II DANIE OBIAD-ZUPA
05.05.2025 Poniedziałek Chleb razowy (mąka pszenna typ 750- 36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja. Produkt zawiera gluten) masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), twarożek (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), ogórek szklarniowy, pomidor, roszponka, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata z cytrynąBorówkaRisotto z mięsem drobiowym z indyka i warzywami (ryż jaśminowy, filet z indyka, marchewka, kalafior, brokuł, przyprawy), woda z cytrynąKrem pomidorowo - paprykowy (pomidory, papryka, marchewka, pietruszka, por, seler, natka pietruszki, ziemniaki, jogurt naturalny, mleko pasteryzowane, białka mleka, kultury bakterii jogurtowych), groszek ptysiowy (jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, produkt może zawierać nasiona sezamu i mleka), mandarynka
K-233 B-9,5 T- 9,5 W-30,2 BŁ-0,8K-95 B-1 T-0,3 W-12,5 BŁ-1,9K-303 B-106 T-4,72 W-53 BŁ-6,85 K-166 B-6,56 T-5,53 W-37,88 BŁ-6,26
06.05.2025 Wtorek Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), pasta jajeczna z awokado (jajko, awokado, czosnek, sok z cytryny), pomidor, roszponka, ogórek świeży, szczypiorek, rzodkiewka, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata owocowa (dzika róża hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, naturalny aromat)Jogurt naturalny z owocami i nasionami chia (mleko pasteryzowane żywe kultury bakterii jogurtowych, banany, truskawki)Ziemniaki, pulpety wieprzowe w sosie warzywnym (ziemniaki, szynka wieprzowa, marchewka, papryka, pietruszka, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, przyprawy), surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, papryka, pomidory, ogórki, cebula, oliwa z oliwek, pieprz), kompot owocowy (jabłko, gruszka, winogron, maliny)Zupa z grochu łuszczonego (groch, ziemniaki, marchewka, pietruszka, natka pietruszki, seler, por, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych) orzechy nerkowca
K-355 B-8,6 T-20 W-37,2 BŁ-2,6K-70 B-2,7 T-1,5 W-12,9K-266 B13,72 T-16,4 W-33,55 BŁ-6,33K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 BŁ-BŁ-4,57
23.04.2025 Środa Omlet (jajka, mąka pszenna, mleko) pomidory koktajlowe, rzodkiewka, papryka, ogórki świeże, kawa zbożowa na mleku, (jęczmień, żyto, cykoria, kultury bakterii mlekowych), herbata z cytrynąMandarynkaKasza pęczak, gulasz drobiowy z indyka (filet z indyka, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, mąka pszenna, przyprawy), sałatka wiosenna (sałata zielona, koperek, jogurt naturalny), woda z cytrynąKrem z cukinii i batatów (cukinia, bataty, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, przyprawy), groszek ptysiowy (jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, produkt może zawierać nasiona sezamu i mleka), orzechy włoskie
K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13K-70 B-2,7 T-1,5 W-12,9 BŁ-2K-405 B-10,9 T-27 W-81,05 BŁ-6,3K-311,43 B13,1 T-7,87 W-33,62 BŁ-5,77
24.04.2025 Czwartek Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło, (śmietanka pasteryzowana z mleka), pasta serowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką, (mleko pasteryzowane kultury bakterii fermentacji mlekowej), ogórek świeży, rukola, pomidor, pomidor koktajlowy, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata miętowatruskawkiSpaghetti (mąka makaronowa razowa) z mięsem wieprzowym i warzywami (szynka wieprzowa, pomidory, papryka, marchewka, pietruszka, por, koncentrat pomidorowy 30%), kompot owocowy (jabłko, śliwka, winogron, gruszka)Zupa kalafiorowa (marchewka, kalafior, pietruszka, por, seler, ziemniaki, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, noga kurczaka, przyprawy), morele suszone
K-182,8 B-5,2 T-8 W-35,9 BŁ-1,6K-28 B-07 T-04 W- 7,2K-520 B-31,6 T-8,2 W-81,5 BŁ-7,9K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47
25.04.2025 Piątek Kasza manna z musem malinowym na mleku (kasza manna, maliny mrożone, mleko), borówka, herbata owocowa (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, aromat)MelonZiemniaki, sznycel rybny na parze (dorsz, jajka, cebula, koperek, olej rzepakowy, bułka tarta, mąka pszenna), surówka z ogórków kiszonych (ogórek kiszony, marchewka, jabłko, cebula, oliwa z oliwek), woda z cytrynąKrem z białych warzyw (udko, ziemniaki, por, seler, pietruszka, cebula, czosnek, jogurt naturalny, (mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), grzanki (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), jabłko
K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13K-54 B-0,4 T-3,9 W-13,4 BŁ-1,2K-405 B-10,9 T-27 W-81,05 BŁ-6,3K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47
28.04.2025 Poniedziałek Chleb razowy (mąka pszenna typ 750- 36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), makrela, pomidor koktajlowy, rukola, ogórek kiszony, pomidor, koperek, kawa zbożowa na mleku, (jęczmień, żyto, cykoria), herbata owocowa (owoc maliny, żurawina, owoc dzikiej róży, naturalny aromat)KiwiKasza bullgur, bitki wieprzowe w sosie własnym (kasza bulgur, polędwiczki wieprzowe, masło, przyprawy), marchewka z chrzanem (marchewka, chrzan), woda z cytrynąZupa ziemniaczana (ziemniaki, marchewka, por, seler, pietruszka, cebula, czosnek, sól, pieprz), orzechy nerkowca
K-233 B-9,5 T- 9,5 W-30,2 BŁ-3,56K-95,2 B-1 T-0,3 W-12,5 BŁ-1,7 K-380 B-13,72 T-20,84 W-45,55 BŁ-6,33K-157 B-5,42 T-2,86 W-40,35 B-3,71
29.04.2025 Wtorek Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), szynka wiejska (szynka wieprzowa, sól, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu), pomidor, rukola, ogórek świeży, pomidorki koktajlowe, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata z cytrynąArbuzRyż jaśminowy na mleku z musem owocowym (ryż jaśminowy, mango, jabłko, truskawka, mleko, jogurt naturalny mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), kompot owocowy (jabłko, gruszka, malina, truskawka) Zupa fasolowa (fasola jaś, marchewka, pietruszka, ziemniaki, por, seler, udko), liofilizowane truskawki 100% (produkt może zawierać orzeszki ziemne, orzechy oraz nasiona sezamu)
K-157 B- 3,2 TŁ-3,8 W-23,9 BŁ-1,1K-58 B-0,6 T-0,2 W-13,3 Bł-2,1K-266 B13,72 T-16,4 W-33,55 BŁ-6,33K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 BŁ-BŁ-4,57
30.04.2025 Środa Chleb razowy (mąka pszenna typ 750- 36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja) masło 82% ekstra (śmietanka pasteryzowana z mleka), ser żółty (mleko, sól chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik, mleko, soja, gluten), pomidor, ogórek świeży, papryka, zielona sałatka, kawa zbożowa na mleku, (jęczmień, żyto, cykoria, kultury bakterii mlekowych), herbata owocowa (owoc maliny, kwiat hibiskusa, owoc dzikiej róży, naturalny aromat) Chlebek bananowy (banan, mąka pszenna, jajko, masło(śmietanka pasteryzowana z mleka)Makaron z tuńczykiem i szpinakiem (mąka makaronowa pszenna, produkt może zawierać jaja, soję, tuńczyk, szpinak), woda z cytryną Krem z pieczonych warzyw (marchewka, seler, por, pietruszka, bataty, kalafior, brokuł, papryka, szponder wołowy), groszek ptysiowy (jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, produkt może zawierać nasiona sezamu i mleka), gruszka
K-337 B-16,2 T-13,02 W -43 BŁ-3,56K-32 B-1 T-0,2 W-8 BŁ-3,6K-268 B-14,8 T-12,1 W-24 BŁ-2 K-166 B--3,6 T-2,87 W-41,01 BL-6,27
1.05.2025 Czwartek ----
K-355 B-8,6 T-20 W-37,2 BŁ-2,6K-32 B-1 T-0,2 W-8 BŁ-3,6K-434,35 B-13,72 T-22,84 W-45,55 Bł-6,33K-238 B-4,6 T-16,3 W-28 BŁ-4,6
02.05.2025 Piątek Płatki owsiane na mleku z owocami (100% płatków owsianych), banan, borówka), herbata owocowa (dzika róża hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, naturalny aromat)JabłkoZiemniaki, ryba w sosie koperkowym (miruna, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, koper, czosnek, cytryna, mąka ziemniaczana), surówka z kapusty kiszonej (kiszona kapusta, marchewka, cebula, jabłko), woda z cytryną Krem z soczewicy (soczewica marchewka, pietruszka, natka pietruszki, seler, por, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych), grzanki (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), żurawina
K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13K-341 B-1 T-6,9 W-62,2 BŁ-1,8K-405 B-10,9 T-27 W-81,05 BŁ-6,3 K-190,75 BŁ-8,6 T-2,78 W-39,82 BŁ-4,57