Jadłospis

DATAŚNIADANIEII ŚNIADANIEOBIAD II DANIE OBIAD-ZUPA
24.02.2025 Poniedziałek Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), szynka drobiowa (filet z indyka 96%, woda, sól, cukier, przyprawy naturalne, substancja konserwująca: azotyn sodu), pomidor, pomidor koktajlowy, ogórek świeży, papryka, zielona sałatka, kawa zbożowa na mleku, (jęczmień, żyto, cykoria), herbata z cytrynąMandarynkaMakaron pełnoziarnisty (mąka makaronowa durum) z serem białym (kultury bakterii mlekowych), marchewka z pomarańczą, woda z cytrynąŻurek z jajkiem (mąka żytnia, otręby żytnie, jaka, czosnek, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, kiełbasa drobiowa, ziemniaki, czosnek, przyprawy), liofilizowane truskawki 100%
K-233 B-9,5 T- 9,5 W-30,2 BŁ-0,8K-95 B-1 T-0,3 W-12,5 BŁ-1,9K-303 B-106 T-4,72 W-53 BŁ-6,85 K-166 B-6,56 T-5,53 W-37,88 BŁ-6,26
11.02.2025 Wtorek Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), pasta serowo-rybna (filet z makreli, mleko, pasteryzowane kultury bakterii fermentacji mlekowej, jęczmień żyto, cykoria, buraki cukrowe), ogórek kiszony, pomidor, pomidor koktajlowy, roszponka, kawa zbożowa na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata owocowa (dzika róża, hibiskus, malina, żurawina, naturalny aromat)BorówkaZiemniaki, udko w sosie warzywnym (udko, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych), marchewka z chrzanem (marchewka, chrzan, jogurt naturalny mleko, jogurt naturalny mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), kompot owocowy (jabłko, śliwka, winogron) Rosół drobiowo - wołowy (wywar z udka kurczaka, mięsa wołowego marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki ) z makaronem (mąka pszenna (makaronowa durum, jajka, woda, przyprawa kurkuma), jabłko
K-333 B-16,2 T-13,2 W-43 BŁ-3,56K-73 B-2,9 T-1,6 BŁ-05K-520 B-31,6 T-8,2 W-81,5 BŁ-7,9K-828 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47
12.02.2025 Środa Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja. Produkt zawiera gluten), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), szynka wiejska (szynka wieprzowa, sól, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu), pomidor, rukola, ogórek świeży, pomidorki koktajlowe, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata z cytrynąMandarynkaRyż jaśminowy na mleku z musem owocowym (ryż jaśminowy, mango, jabłko, truskawka, mleko, jogurt naturalny mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), woda z cytrynąBarszcz czerwony z jajkiem (buraki, ziemniaki, marchewka, ćwikłowe pietruszka, por, seler, śmietana12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, udko z kurczaka, przyprawy), chipsy z suszonych jabłek
K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13K-70 B-2,7 T-1,5 W-12,9 BŁ-2K-405 B-10,9 T-27 W-81,05 BŁ-6,3K-311,43 B13,1 T-7,87 W-33,62 BŁ-5,77
13.02.2025 Czwartek Kasza kukurydziana (mleko, kasza kukurydziana, produkt może zawierać gluten, soję), jabłko pieczone, herbata owocowa (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, aromat)KiwiKasza gryczana, bitki wieprzowe w sosie własnym (kasza gryczana, polędwiczki wieprzowe, przyprawy), ćwikła (buraczki, chrzan), kompot owocowy (jabłko, śliwka, winogron)Zupa ziemniaczana (ziemniaki, marchewka, por, seler, pietruszka, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, cebula, czosnek, sól, pieprz), pestki dyni
K-182,8 B-5,2 T-8 W-35,9 BŁ-1,6K-60 B-0,9 T-0,5 W-11,8 BŁ-2,1K-520 B-31,6 T-8,2 W-81,5 BŁ-7,9K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47
14.02.2025 Piątek Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e,enzymy pszenica, soja), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), jajko, pomidor, ogórek kiszony, papryka, szczypiorek, rzodkiewka, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych), herbata z cytrynąAnanasZiemniaki, ryba w sosie brokułowym (miruna, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, brokuł, czosnek, cytryna, mąka ziemniaczana), surówka z kapusty kiszonej (kiszona kapusta, marchewka, cebula, jabłko), woda z cytrynąKrem z ciecierzycy z grzankami (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e,enzymy pszenica, soja), ciecierzyca, marchewka, pietruszka, natka pietruszki, seler, por, śmietana12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych), chipsy z suszonych jabłek o smaku mango
K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13K-54 B-0,4 T-3,9 W-13,4 BŁ-1,2K-380 B-21,5 T-10,5 W-48,7 BŁ-6 K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 BŁ-4,57
17.02.2025 Poniedziałek Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), ser żółty (mleko, sól chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik, mleko, soja, gluten), pomidor, ogórek świeży, papryka, rukola, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych), herbata owocowa (dzika róża hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, naturalny aromat)BananRisotto z mięsem drobiowym z indyka i warzywami (ryż jaśminowy, filet z indyka, marchewka, kalafior, brokuł, przyprawy), woda z cytrynąKrem z pieczonych warzyw (marchewka, seler, por, pietruszka, bataty, kalafior, brokuł, papryka, szponder wołowy), groszek ptysiowy (jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, produkt może zawierać nasiona sezamu i mleka), orzechy nerkowca
K-233 B-9,5 T- 9,5 W-30,2 BŁ-3,56K-95,2 B-1 T-0,3 W-12,5 BŁ-1,7 K-380 B-13,72 T-20,84 W-45,55 BŁ-6,33K-157 B-5,42 T-2,86 W-40,35 B-3,71
18.02.2025 Wtorek Placuszki gruszkowe (gruszka, jajko, mąka orkiszowa, mąka pszenna, jogurt naturalny (mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), twarożek (kultury bakterii mlekowych), kawa zbożowa na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata z cytrynąJabłkoPure, pulpety wieprzowe w sosie brokułowym (ziemniaki, szynka wieprzowa, brokuł, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, przyprawy), surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, papryka, pomidory, ogórki, cebula, oliwa z oliwek, pieprz) kompot owocowy (jabłko, gruszka, winogron, maliny) Zupa fasolowa (fasola jaś, marchewka, pietruszka, makaron, mąka makaronowa pszenna, produkt może zawierać jaja, soję, por, seler, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych), suszone morele
K-157 B- 3,2 TŁ-3,8 W-23,9 BŁ-1,1K-58 B-0,6 T-0,2 W-13,3 Bł-2,1K-266 B13,72 T-16,4 W-33,55 BŁ-6,33K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 BŁ-BŁ-4,57
19.02.2025 Środa Jajecznica (jajka), Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), ogórek szklarniowy, pomidorki koktajlowe, papryka, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych), herbata owocowa (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, aromat)Kisiel owocowy z nasionami chia własnego wyrobu (truskawki, maliny, mrożone, nasiona chia (produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz nasiona sezamu), skrobia ziemniaczana, woda)Makaron z tuńczykiem i szpinakiem (mąka makaronowa pszenna, produkt może zawierać jaja, soję, tuńczyk, szpinak), woda z cytrynąKrem cebulowy z posypką serową (cebula, czosnek, żółty ser, ziemniaki, pietruszka, seler, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, przyprawy), jabłko
K-137 B-12 T- 8, 3 W-4,2 BŁ-0,9 K-71 B-0,7 T-0,2 W-18,4 BŁ-3,4K-268 B-14,8 T-12,1 W-24 BŁ-2 K-166 B--3,6 T-2,87 W-41,01 BL-6,27
20.02.2025 Czwartek Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja. Produkt zawiera gluten) masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), twarożek (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), ogórek szklarniowy, pomidor, roszponka, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata z cytrynąMelonKasza jaglana, gulasz z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym (mięso z indyka, pomidory, papryka, marchewka, cebula, czosnek), szparagówka na parze (szparagówka), kompot owocowy (jabłko, gruszka, śliwka, winogron)Zupa koperkowa (ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, koper, śmietana 12% pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych), suszone śliwki
K-355 B-8,6 T-20 W-37,2 BŁ-2,6K-32 B-1 T-0,2 W-8 BŁ-3,6K-434,35 B-13,72 T-22,84 W-45,55 Bł-6,33K-238 B-4,6 T-16,3 W-28 BŁ-4,6
21.02.2025 Piątek Kakaowa owsianka z nasionami chia, masłem orzechowym i owocami na mleku (100% płatków owsianych, banany, borówki), herbata owocowa (dzika róża hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, naturalny aromat)GruszkaZiemniaki, ryba na parze (miruna, przyprawy), kapusta kiszona (kapusta kiszona, marchewka, jabłko, cebula, oliwa z oliwek), woda z cytryną Krem z brokułu (brokuł, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki ,natka pietruszki, sól, pieprz ziołowy, jogurt naturalny mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych) z grzankami, rodzynki
K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13K-341 B-1 T-6,9 W-62,2 BŁ-1,8K-405 B-10,9 T-27 W-81,05 BŁ-6,3 K-190,75 BŁ-8,6 T-2,78 W-39,82 BŁ-4,57