Jadłospis

DATAŚNIADANIEII ŚNIADANIEOBIAD II DANIE OBIAD-ZUPA
26.05.2025 Poniedziałek Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), pasta serowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką, (mleko pasteryzowane kultury bakterii fermentacji mlekowej) ogórek świeży, zielona sałata, pomidor, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata malinowa (malina, jeżyna, naturalny aromat)Jogurt naturalny z owocami i nasionami chia (mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych, banany, mangoZiemniaki, sznycel jajeczno - warzywny (ziemniaki, cukinia, papryka, czosnek, cebula przyprawy), młoda kapusta zasmażana (biała kapusta, jogurt naturalny, masło (śmietanka pasteryzowana z mleka), cebula, sól, pieprz), kompot owocowy (jabłko, gruszka, winogron, maliny)Zupa ziemniaczana (ziemniaki, marchewka, por, seler, pietruszka, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, cebula, czosnek, sól, pieprz), jabłko z jarzyn (marchewka, seler, por, pietruszka, ziemniaki, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, udko z kurczaka), groszek ptysiowy (jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, produkt może zawierać nasiona sezamu i mleka), liofilizowane truskawki
K-233 B-9,5 T- 9,5 W-30,2 BŁ-0,8K-70 B-2,7 T-1,5 W-12,9K-303 B-106 T-4,72 W-53 BŁ-6,85K-828 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47
27.05.2025 Wtorek Chleb razowy (mąka pszenna typ 750- 36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), makrela, pomidor koktajlowy, rukola, ogórek kiszony, pomidor, koperek, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata miętowa BananKasza pęczak, gulasz drobiowy z indyka (filet z indyka, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, mąka pszenna, przyprawy), sałatka wiosenna (sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek zielony, koperek, jogurt naturalny), kompot owocowy (jabłko, gruszka, winogron, maliny) Krem z białych warzyw (udko, ziemniaki, por, seler, pietruszka, cebula, czosnek, jogurt naturalny, (mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), groszek ptysiowy (jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, produkt może zawierać nasiona sezamu i mleka), suszona śliwka
K-355 B-8,6 T-20 W-37,2 BŁ-2,6K-70 B-2,7 T-1,5 W-12,9K-266 B13,72 T-16,4 W-33,55 BŁ-6,33K-278 B-10,8 T-18 W-20 BŁ-1,7
28.05.2025 Środa Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), szynka wiejska (szynka wieprzowa, sól, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu), pomidor, rukola, ogórek świeży, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa na mleku, (jęczmień, żyto, cykoria, kultury bakterii mlekowych), herbata owocowa (owoc maliny, żurawina, owoc dzikiej róży, naturalny aromat)MelonRyż jaśminowy na mleku z musem truskawkowym (ryż jaśminowy, truskawka, mleko, jogurt naturalny mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), woda z cytrynąZupa fasolowa (fasola jaś, marchewka, pietruszka, ziemniaki, por, seler, udko), liofilizowane truskawki 100% (produkt może zawierać orzeszki ziemne, orzechy oraz nasiona sezamu), brokuł
K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13K-70 B-2,7 T-1,5 W-12,9 BŁ-2K-258 B-12,5 T-9,1 W-31,8 BŁ-1,5K-166 B--3,6 T-2,87 W-41,01 BŁ-6,27
29.05.2025 Czwartek Jajecznica (jajka), chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e,enzymy pszenica, soja), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), ogórek szklarniowy, pomidorki koktajlowe, papryka, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata owocowa (owoc maliny, żurawina, owoc dzikiej róży, naturalny aromat)TruskawkaKasza kuskus, pulpety drobiowe w sosie warzywnym (mięso drobiowe, marchewka, pietruszka, papryka, cebula, przyprawy, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych), bukiet warzyw (brokuł, kalafior, marchewka), kompot owocowy (jabłko, gruszka, winogron, maliny) Krem z cukinii i batatów (cukinia, bataty, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, przyprawy), grzanki (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), liofilizowane banany
K-182,8 B-5,2 T-8 W-35,9 BŁ-1,6K-28 B-07 T-04 W- 7,2K-520 B-31,6 T-8,2 W-81,5 BŁ-7,9K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47
30.05.2025 Piątek Kasza kukurydziana na mleku z żurawiną (mleko, kasza kukurydziana, produkt może zawierać gluten, soję), truskawka, herbata owocowa (owoc maliny, żurawina, owoc dzikiej róży, naturalny aromat)JabłkoZiemniaki, ryba na parze (miruna, przyprawy), surówka z kiszonego ogórka (kiszony ogórek, marchewka, jabłko, cebula, oliwa z oliwek), woda z cytrynąKrupnik (kasza jęczmienna, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, seler, udko, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych), mandarynka
K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13K-54 B-0,4 T-3,9 W-13,4 BŁ-1,2K-405 B-10,9 T-27 W-81,05 BŁ-6,3K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47
02.06.2025 Poniedziałek Chleb razowy (mąka pszenna typ 750- 36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja. Produkt zawiera gluten) masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), twarożek (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), ogórek szklarniowy, pomidor, roszponka, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata z cytrynąBorówkaKasza bullgur, bitki wieprzowe w sosie własnym (kasza bulgur, polędwiczki wieprzowe, masło, przyprawy), marchewka z chrzanem (marchewka, chrzan), woda z cytrynąZupa ziemniaczana (ziemniaki, marchewka, por, seler, pietruszka, cebula, czosnek, sól, pieprz), orzechy nerkowca
K-233 B-9,5 T- 9,5 W-30,2 BŁ-3,56K-95,2 B-1 T-0,3 W-12,5 BŁ-1,7 K-380 B-13,72 T-20,84 W-45,55 BŁ-6,33K-157 B-5,42 T-2,86 W-40,35 B-3,71
20.05.2025 Wtorek Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), szynka wiejska (szynka wieprzowa, sól, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu), pomidor, rukola, ogórek świeży, pomidorki koktajlowe, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata z cytrynąArbuzRyż jaśminowy na mleku z musem owocowym (ryż jaśminowy, mango, jabłko, truskawka, mleko, jogurt naturalny mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), kompot owocowy (jabłko, gruszka, malina, truskawka) Krem cebulowy z posypką serową (cebula, czosnek, żółty ser, ziemniaki, pietruszka, seler, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, przyprawy), liofilizowane banany
K-157 B- 3,2 TŁ-3,8 W-23,9 BŁ-1,1K-58 B-0,6 T-0,2 W-13,3 Bł-2,1K-266 B13,72 T-16,4 W-33,55 BŁ-6,33K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 BŁ-BŁ-4,57
21.05.2025 Środa Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło ekstra 82% (śmietanka pasteryzowana z mleka), szynka wiejska (szynka wieprzowa, sól, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu), pomidor, zielona sałata, rzodkiewka, ogórek świeży, pomidorki koktajlowe, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata z cytrynąBorówkaRacuchy (mąka pszenna, drożdże, jajka, mleko, cukier, olej rzepakowy) z musem owocowym (jabłka, truskawka, jogurt naturalny mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), woda z cytrynąBarszcz czerwony z jajkiem (buraki, ziemniaki, marchewka, ćwikłowe pietruszka, por, seler, śmietana12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, udko z kurczaka, przyprawy), brokuł
K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13K-32 B-1 T-0,2 W-8 BŁ-3,6K-268 B-14,8 T-12,1 W-24 BŁ-2 K-166 B--3,6 T-2,87 W-41,01 BL-6,27
21.05.2025 Czwartek ----
K-355 B-8,6 T-20 W-37,2 BŁ-2,6K-32 B-1 T-0,2 W-8 BŁ-3,6K-434,35 B-13,72 T-22,84 W-45,55 Bł-6,33K-238 B-4,6 T-16,3 W-28 BŁ-4,6
23.05.2025 Piątek Płatki owsiane na mleku z owocami (100% płatków owsianych), banan, borówka), herbata owocowa (dzika róża hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, naturalny aromat)JabłkoZiemniaki, ryba w sosie koperkowym (miruna, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, koper, czosnek, cytryna, mąka ziemniaczana), surówka z kapusty kiszonej (kiszona kapusta, marchewka, cebula, jabłko), woda z cytryną Krem z soczewicy (soczewica marchewka, pietruszka, natka pietruszki, seler, por, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych), grzanki (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), żurawina
K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13K-341 B-1 T-6,9 W-62,2 BŁ-1,8K-405 B-10,9 T-27 W-81,05 BŁ-6,3 K-190,75 BŁ-8,6 T-2,78 W-39,82 BŁ-4,57