07.03.2024
Czwartek
| Bułeczki drożdżowe z nadzieniem serowym,(mleko, cukier, mąka pszenna, jajko, masło śmietanka pasteryzowana z mleka, drożdże, cukier waniliowy, twarożek, (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej, cukier waniliowy, sok z cytryny, sok z pomarańczy), liofilizowane owoce (truskawka, maliny, banan, jeżyny, czarna porzeczka) | Banan | Kasza kuskus, gulasz drobiowy w sosie własnym, (mięso drobiowe, śmietanka pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych), sałatka wiosenna (sałatka lodowa, rzodkiewka, ogórek zielony, koperek, jogurt naturalny), kompot owocowy (jabłko, gruszka, malina, truskawka) | Zupa kalafiorowa (marchewka, kalafior, pietruszka, por, seler, ziemniaki, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, udko z kurczaka, przyprawy) |
| K-341 B-1 T-6,9 W-62,2 BŁ-1,8 | K-95 B-1 T-0,3 W-12,5 BŁ-1,7
| K-434,35 B-13,72 T-22,84 W-45,55 Bł-6,33 | K-190,75 BŁ-8,6 T-2,78 W-39,82 BŁ-4,57 |
08.03.2024
Piątek
| Kasza manna z musem malinowym na mleku, chleb razowy (mąka pszenna typ750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy, pszenica, soja), masło (śmietanka pasteryzowana z mleka), dżem niskosłodzony (truskawki 50%, woda, cukier, substancje zagęszczające, regulator kwasowości), herbata owocowa (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, aromat)
| Jabłko
| Ziemniaki, sznycel rybny na parze (miruna, jajka, cebula, przyprawy, koperek, olej, bułka tarta, mąka pszenna), surówka z ogórka kiszonego (ogórek kiszony, marchewka, jabłko, cebula, oliwa z oliwek),
woda z cytryną
| Krem z marchewki z grzankami (marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, por, natka pietruszki, chleb razowy, udko z kurczaka, przyprawy), pestki dyni |
| K-262 B-10,36 T-10,23 W-34,47 BŁ-1,12 | K-36 B-0,6 T-0,1 W-8,4 BŁ-0,3 | K-303,06 B-10,61 T-4,72 W-52,75 BŁ-6,85
| K-100 B-4,8 T-1,6 W- 18,6 BŁ-4,6 |
11.03.2024
Poniedziałek
| Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło (śmietanka pasteryzowana z mleka), jajko, pomidor, ogórek kiszony, papryka, szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku, (jęczmień, żyto, cykoria), herbata owocowa (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, aromat) | Marchewka | Kasza gryczana, bitki wieprzowe w sosie własnym (kasza gryczana, polędwiczki wieprzowe, masło, przyprawy), warzywa na parze (brokuł, kalafior, mini marchewka), woda z cytryną | Zupa ogórkowa (ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, seler, natka pietruszki, jogurt naturalny mleko pasteryzowane, białka mleka, kultury bakterii jogurtowych, mąka pszenna, udko z kurczaka, przyprawy), żurawina |
| K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13 | K-32 B-1 T-0,2 W-8 BŁ-3,6
| K-520 B-31,6 T-8,2 W-81,5 BŁ-7,9 | K-220 B-5,09 T-2,87 W-48 BŁ-5,6
|
12.03.2024
Wtorek
| Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja), masło (śmietanka pasteryzowana z mleka,) szynka zapiekana na maśle (szynka wieprzowa, sól, cukier, wywar z ziół, azotyn sodu), pomidor, ogórek kiszony, pomidorki koktajlowe, zielona sałatka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień żyto cykoria buraki cukrowe), herbata z cytryną | Banan | Naleśniki zielone z serem (mąka pszenna, szpinak, jajko, mleko, cukier wanilinowy, twarożek, kultury bakterii mlekowych), mus jabłkowy (jogurt naturalny, jabłka), kompot owocowy (jabłko, gruszka, malina, truskawka) | Krem z ciecierzycy z groszkiem ptysiowym (ciecierzyca, marchewka, pietruszka, natka pietruszki, seler, por, śmietana12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych), pestki słonecznika |
| K-368 B-12,9 T-9,32 W-44,95 BŁ-2,13 | K-95 B-1 T-0,3 W-12,5 BŁ-1,7 | K-341 B-14,9 T-17 Bł-2 W-33, | K-288 B-8,6 T-2,78 W-39,82 BŁ-4,57 |
13.03.2024
Środa
| Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło (śmietanka pasteryzowana z mleka), pasta serowa z awokado (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), ogórek szklarniowy, pomidor, roszponka, pomidor koktajlowy, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata owocowa (dzika róża, hibiskus, malina, aromat)
| Kisiel truskawkowy własnego wyrobu
(truskawki mrożone, skrobia ziemniaczana, woda)
| Risotto z mięsem drobiowym z indyka i warzywami (ryż biały, filet z indyka, marchewka, kalafior, brokuł, przyprawy), woda z cytryną) | Kapuśniak (kapusta biała, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietanka 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych), jabłko |
| K-297 B-8,1 T-9,0 W-41, BŁ-1,9 | K-71 B-0,7 T-0,2 W-18,4 BŁ-3,4 | K-380 B-13,72 T-20,84 W-45,55 BŁ-6,33 | K-828 B-8,6 T-2,78 W-39,82 Bł-4,47
|
14.03.2024
Czwartek
| Płatki owsiane na mleku z owocami (100% płatków owsianych), chleb razowy (mąka pszenna typ750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja), masło, (śmietanka pasteryzowana z mleka), dżem niskosłodzony truskawkowy (truskawki 50%, woda, cukier, substancje zagęszczające, regulator kwasowości), herbata z cytryną | Melon | Ziemniaki, ryba w sosie śmietanowo-koperkowym (miruna, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, koperek, czosnek, cytryna, mąka ziemniaczana), surówka z kapusty kiszonej (kiszona kapusta, marchewka, cebula, jabłko), kompot owocowy (jabłko, gruszka, malina, truskawka) | Zupa ryżowa (ryż, marchewka, pietruszka, por, seler, natka pietruszki, śmietana 12% pasteryzowana z mleka kultury bakterii mlekowych, udko z kurczaka, przyprawy) |
| K-262 B-10,36 T-10,23 W-34,47 BŁ-1,12 | K-37 B-0,9 T-0,3 W-8,2 BŁ-1 | K-405 B-10,9 T-27 W-81,05 BŁ-6,3
| K-274, B-37, T-4,12, W-53, Bł-5,62 |
15.03.2024
Piątek
| Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek) masło (śmietanka pasteryzowana z mleka), tuńczyk, pomidory koktajlowe, rukola, ogórek kiszony, pomidory, koperek, kawa zbożowa na mleku, (jęczmień, żyto, cykoria, buraki cukrowe), herbata z cytryną | Pomarańcza |
Makaron pełnoziarnisty (mąka makaronowa durum z serem białym,(mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowe, cukier, kwasek cytrynowy) marchewka z jabłkiem, woda z cytryną
| Barszcz czerwony z jajkiem (buraki ćwikłowe, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, udko z kurczaka, przyprawy), liofilizowane truskawki 100% |
| K-297 B-8,1 T-9,0 W-41 BŁ-1,9 | K-42 B-06, T-02 W -11,2 BŁ-1,9 | K-303 B-106 T-4,72 W-53 BŁ-6,85 |
K-311,43 B13,1 T-7,87 W-33,62 BŁ-5,77
|
18.03.2024
Poniedziałek
| Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło (śmietanka pasteryzowana z mleka), ser żółty, (mleko, sól chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik, mleko, soja, gluten), pomidor, ogórek świeży, papryka, zielona sałatka, kawa zbożowa na mleku, (jęczmień, żyto, cykoria), herbata z cytryną | Gruszka | Ziemniaki, sznycelek drobiowo-wieprzowy (szynka wieprzowa, filet z kurczaka, jajka, cebula, czosnek, olej rzepakowy), mizeria z jogurtem (ogórki, jogurt naturalny, mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), woda z cytryną | Krem cebulowy z grzankami (cebula, czosnek, ziemniaki, pietruszka, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, udko z kurczaka, przyprawy), pestki słonecznika |
| K-337 B-16,2 T-13,02 W -43 BŁ-3,56 | K-102 B-11, W-48,7 B-0,1
| K-395 B-16,69 T-18,28 W-43,67 BŁ-5,78 | K-166 B--3,6 T-2,87 W-41,01 BL-6,27 |
19.03.2024
Wtorek
| Chleb razowy (mąka pszenna typ 750-36%, żytnia typ720-18%, woda, drożdże świeże, sól, emulgator E 472e, enzymy pszenica, soja), masło (śmietanka pasteryzowana z mleka), szynka drobiowa (filet z indyka 96%, woda, sól, cukier, przyprawy naturalne, substancja konserwująca: azotyn sodu), pomidor, ogórek kiszony, pomidor koktajlowy, rukola, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria),
herbata owocowa (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, aromat)
| Jogurt naturalny z bananem (mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych, banany)
| Makaron z kurczakiem i szpinakiem (mąka makaronowa razowa, mięso drobiowe, szpinak, czosnek, ser biały, mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), kompot owocowy (jabłko, gruszka, malina, truskawka) | Krupnik (kasza jęczmienna, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, seler, udko, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych), |
| K-337 B-16,2 T-13,02 W -43 BŁ-3,56 | K-70 B-2,7 T-1,5 W-12,9 BŁ-2 | K-334 B-16,73 T-5,55 W-53,68 BŁ-6,49 | K-166 B-3,6 T-2,87 W-41,01 BŁ-6,27
|
20.03.2024
Środa
| Chleb orkiszowy (mąka pszenna, żytnia, maślanka, mix orkiszowy, ziarna orkiszu, drożdże, woda, sól, olej, kminek), masło (śmietanka pasteryzowana z mleka), twarożek (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), ogórek szklarniowy, pomidor, roszponka, pomidor koktajlowy, rzodkiewka, kakao prawdziwe na mleku (kultury bakterii mlekowych, cykoria), herbata owocowa (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, naturalny aromat) | Mandarynka | Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym (ryż, kasza manna, mięso wieprzowe, biała kapusta, pomidory, papryka, cebula, czosnek, jajka, przyprawy, olej, koncentrat pomidorowy, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, woda z cytryną | Krem z jarzyn z groszkiem ptysiowym (marchewka, seler, por, pietruszka, ziemniaki, śmietana 12% pasteryzowana z mleka, kultury bakterii mlekowych, udko z kurczaka),
|
| K-297 B-8,1 T-9,0 W-41 BŁ-1,9 | K-44 B-0,6 T-0,2 W-11 BŁ-1,9 | K-395 B -20,16 T-9,09 W-56,87 BŁ-4,35 | K-266 T-16,3 W-33 B-4,6 Bł-5,78 |